0 0 2
0 collection
7 reviews
0 friends
S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Prachtige neus, zoet, fris met absoluut citrus, vanille en chocolate fudge/karamel. Je ruikt de lange rijping in de neus. Palate is vergelijkbaar. Heel smooth, heel anders dan een wat jongere single malt. De diepte, complexiteit en erg prettige afdronk maakt deze iets prijzige blended het geld zeker waard.
Rating:
8.7
S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Jong, schuurt wat, en niet te vergelijken met de classic old 12 yo die als instap whisky prima voldeed. In de sale soms wel erg betaalbaar en dan is dit voor visite met minder ervaring niet eens heel slecht door nog wel wat karakteristieke GL (fruit)tonen.
Rating:
7.5
S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Voor dit geld koop ik veel liever een goedkopere single malt of nog beter een goede die je hoogstens € 10 meer gaat kosten (in de sale) zoals een Laphroaig, Glenmorangie of Old Pulteney. Deze gaat dus alleen worden gedronken op visite of tijdens poker. Ik kan JD puur drinken zonder dat het heel vervelend wordt. Is wel té zoet, lomp, mist timing en uitgestrektheid van een single malt. Het is veel honing, gebrande suiker, houttonen en vanille.
Rating:
7.0
S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Sample van broertje. Wat een neus, duidelijke Islay met peat maar ook sherry erg fijn. Smaak is minder goed, maar alsnog prima met een zachte lange afdronk die de whisky erg toegankelijk maakt. Ik las elders dat deze nog wat jong lijkt te zijn, maar ik heb juist het gevoel dat er meerdere oudere vaten in zitten. Voor mijn gevoel in ieder geval Bunna en Ardbeg. Anderen noemen vaak Laphroaig en Lagavulin. Ach, ze zijn allemaal goed en deze mysterieuze betaalbare Islay is erg geslaagd vind ik.
Rating:
8.5

Cask Islay Single Malt

S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Lijm, toffee, karamel, amandel. Typische Bourbon nose. Erg zoet, uitgesproken, weinig subtiel. Smaak niet veel anders, maar ik moet toch toegeven dat je voor een tientje meer een echte bourbon krijgt die gewoon goed is gemaakt tov instap Jack Daniel’s. 47%, mooie fles. Een bourbon die je vaak en in elke gelegenheid kunt drinken. Je moet wel tegen de lijm in de neus kunnen, evenals de wat minder subtiele smaken en dominante zoete tonen. Aanrader in de sale, als je voor weinig veel en anders wilt hebben dan een gemiddelde single malt.
Rating:
8.5

Elijah Craig 12 year old Small Batch

S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Sample van broertje @ home. Echte Single Malt met alles erop aan. Kwaliteit, zacht, maar ook met voldoende lengte. 46% uit India, best uniek dus. Erg makkelijk en aangenaam. Minpunt is dat ik deze whisky nergens in vind uitblinken. Bijna té degelijk.
Rating:
8.4

Paul John Edited

S
0 0 2
Wrote a review
Tasting note:
Wint het vrij makkelijk van Johnnie Black in vergelijkbare prijscategorie en smaakpalet door mooiere Islay kenmerken, lengte en met name timing die deze Single Malt veel uitgestrekter in smaak diversiteit en fases heeft dan Johnnie Black.
Rating:
8.3