8.0 (29)
Brand
Glenmorangie
Age
12 years old
Expression
Nectar d'Or
Whisky type
Single Malt
Distillery
Glenmorangie Distillery
Origin
Highland, Scotland
ABV.
46.00%
Source
Moët Hennessy
In collection
136×

Review by Glenmorangie

« This review is also available in Dutch »
Colour

Honing goud

Nose

De verleidelijke geuren van een Franse patisserie prikkelen je neus. Je ontdekt tarte au citron met scherpe en romige citroen, Genoise cake met romige vanille en gekristalliseerde limoen- en sinaasappelschilletjes, sappige rozijnen, dadels, gember, kokosnoot en nootmuskaat.

Wat water in de whisky brengt de schuimige geur van citroen meringue naar voren en het rijke aroma van een fruitcake in de oven en warm gemberbrood.

Palate

De zachte romigheid van limoentaart vult de mond met de ‘bite’ van citrus waarna het langzaam plaats maakt voor karamel en warme gember gecombineerd met de zachte notige smaak van nootmuskaat en gebrande amandelen. Citroenmeringue en smeltende honing sluiten af.

Finish

Traag en zoet met limoenschil, vanilleroom en een delicaat vleugje gember en nootmuskaat.

Note

Met een enorme ‘gourmet’ aantrekkingskracht is The Nectar d’Or een uitzonderlijke expressie in het Glenmorangie assortiment. De basis is The Original, minimaal 10 jaar gerijpt op ex-bourbon vaten. Voor The Nectar d’Or rijpt deze spirit nog twee jaar extra op exclusieve handgekozen Sauternes witte wijn vaten. Het resultaat is een weelderige, sensuele, delicate whisky.

Non-chill filtered

Source: Moët Hennessy