8.1 (43)
Brand
Glenmorangie
Age
12 years old
Expression
Quinta Ruban
Whisky type
Single Malt
Distillery
Glenmorangie Distillery
Origin
Highland, Scotland
ABV.
46.00%
Source
Moët Hennessy
In collection
236×

Review by Glenmorangie

« This review is also available in Dutch »
Colour

Zonverlicht rose goud

Nose

Al bij de eerste `sniff` waan je je bij een traditioneel Kerstdiner, in een prachtig aangeklede kamer met aroma´s van juist gepelde mandrijnen en sinaasappels en Belgische mintchocolade. Walnootdoppen zijn op het vuur gegooid en vermengen zich met de geur van nootmuskaat en sandalhout.

Na toevoeging van een klein beetje water komen geuren vrij van Turkish Delight, mint fondant en gesuikerde partjes sinaasappel. Een boeketje van kamperfoelie en geranium op de achtergrond zorgt voor een scherp aromatisch kantje aan de neus van de whisky.

Palate

Een zijdezachte streling van de tong maakt plaats voor de rijke smaak van walnoten in donkere chocola met de limoen-roosachtige nasmaak van Turkish Delight. Ook hier volgt gesuikerde sinaasappel met een contrast van frisse mintchocolade.

Finish

Dralende aanwezigheid van donkere mintchocolade en bruisende sinaasappel.

Note

Glenmorangie Original wordt na minimaal 10 jaar rijping op ex-bourbon vaten overgestoken op ex-port vaten van de Portugese ‘Quintas’ (wijnhuizen) voor een verdere 2 jaar rijping. Dit geeft The Quinta Ruban haar roodgouden kleur en een voluptueuze smaak die zich goed samen laat vatten als ‘Kerstmis’. Complex, rijk, fluwelig, zoet en droog tegelijk.

Non-chill filtered

Source: Moët Hennessy