7.9 (2)
Brand
Glenmorangie
Age
25 years old
Whisky type
Single Malt
Distillery
Glenmorangie Distillery
Origin
Highland, Scotland
ABV.
43.00%
Source
Moët Hennessy
In collection
Y
S
w
N

Review by Glenmorangie

« This review is also available in Dutch »
Colour

Oud goud

Nose

De zwoele geuren van een boomgaard aan het einde van de zomer vol met kersen en pruimen en braamstruiken vermengen zich met kwistige tonen van chocola en koffie gevolgd door de plotselinge helderheid van verse munt.

Een scheutje water brengt je naar donkere bossen met de onstuimige aroma’s van donkere bosvruchten als bramen en bessen, gevolgd door zoete marsepein, tropische cocosnoot en kaneel.

Palate

Groots en vol van smaak is het effect haast kouwbaar en laat de whisky een filmisch laagje na in de mond. De initiële smaakexplosie van bosvruchten op de tong wordt vervangen door de gesuikerde kruidigheid van muntkussentjes waarna een zuivere, levendige smaak van anijs en kaneel naar boven komt. Dit laat de mond tintelen om vervolgens verzadigd te worden met de achtergrondsmaken van bramen en een warme kruidigheid.

Finish

Lang met intense warmte. Bramen en kruiden die langzaam wegsmelten.

Note

Glenmorangie 25 years old wordt gemaakt van onze oudste en zeldzaamste vaten en slechts in zeer beperkte hoeveelheden per jaar uitgebracht. Deze exquise single malt is een huwelijk van whiskies gerijpt op ex-bourbon, ex-sherry en ex-burgundy vaten. Barstensvol smaken laat deze intense en complexe whisky je het water in de mond lopen.

Source: Moët Hennessy