0 0 5
13 collectie
13 reviews
0 vrienden
W
0 0 5
Review geschreven

Malts Of Scotland 10 year old Peat

Malts Of Scotland
8.5 (1)
Geproefd op:
20-4-2019
Proefnotitie:
Geur is rokerig, kampvuur met oud leer licht zoetige fruit ondertonen perzik en een beetje peer. Smaak is rokerig, kampvuur met kruiden. Hout en peper. Nasmaak is peperig met een beetje kaneel. Blijft lekker hangen.
Cijfer:
8.5
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
14-4-2019
Proefnotitie:
Zachte rokerige geur met een zoete citrus ondertoon. In eerste instantie ook leer erbij. Smaak van rook, kaneel en een beetje nootmuskaat. Nasmaak is rook met geconfijte gember. Niet zo scherp van smaak als ik had verwacht. Al bij al een lekkere whisky waarbij ik nieuwschierig ben naar de oudere variant.
Cijfer:
8.5
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
12-4-2019
Proefnotitie:
Zachte geur met vanille en citrus een beetje romig. Smaak is eerst zacht tot romig, bijna meteen daarna hout met kruiden. Beetje citrus erbij.
Cijfer:
7.0
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
7-4-2019
Proefnotitie:
Zacht op de neus, niet veel geur. Hout, beetje rook, kruiden en iets fruitig. Smaak geeft veel hout, beetje kruiden (kaneel), honing en een heel klein vleugje rook. Niet mijn smaak maar er zullen er genoeg zijn die hem erg lekker vinden. Prijs kwaliteit is wel goed vandaar toch een 7.
Cijfer:
7.0
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
6-4-2019
Proefnotitie:
Zacht op de neus, vanille, honing en een beetje kaneel als ik het goed ruik. Smaak is iets scherper dan ik van de geur zou verwachten. Iets wat zoet, maar ook hout met een beetje kaneel.
Cijfer:
7.5
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
5-4-2019
Proefnotitie:
Geen overheersende geur. Fruitig doet me denken aan perzik met iets van citrus. Kruidige smaak met houttonen, proef ook de gerst. Niet helemaal mijn smaak, vandaar het lage cijfer.
Cijfer:
6.5
W
0 0 5
Review geschreven

Glen Moray 1st Fill Bourbon Barrel

Wilson & Morgan - Barrel Selection
7.0 (1)
Geproefd op:
31-3-2019
Proefnotitie:
Geur is fruitig en redelijk zacht vanille er room als ik het goed ruik. Als ik de smaak goed heb, vanille, room en honing met hout tonen.
Cijfer:
7.0
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
30-3-2019
Proefnotitie:
Weinig geur, smaak redelijk scherp. Niet helemaal mijn smaak. Nasmaak blijft wel lang hangen en is niet onaardig. Als je van peperige whisky houdt zal het een glas zijn wat je goed bevalt. Het is een sherry finisch, ben zelf al nooit zo’n fan van sherry geweest. Dat zal zeker meespelen in mijn smaakbeleving.
Cijfer:
7.0
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
24-3-2019
Proefnotitie:
Niets bijzonders, niet veel smaken. Maar prima om te drinken als je niet echt de mogelijkheid hebt om uitgebreid te gaan genieten.
Cijfer:
5.0
W
0 0 5
Review geschreven

Ledaig 2005/2015 Oloroso Sherry Wood Finish

Wilson & Morgan - Barrel Selection
8.0 (2)
Geproefd op:
23-3-2019
Proefnotitie:
Prima whisky, licht rokerig maar toch fris. Wel hoog alcohol daardoor iets wat scherp. Ik proeft gedroogd fruit. Perzik, abrikoos en pruimen. In de afdronk komt de rook weer terug.
Cijfer:
7.0
W
0 0 5
Review geschreven
Geproefd op:
22-3-2019
Geur:
Leer en kampvuur, ook ledervet
Smaak:
Zacht, vol en rond. Smaak van leer en donkere honing.
Afdronk:
Rokerig, rook overheerst de afdronk wat. Maar zeker niet onaangenaam.
Conclusie:
Zachte rokerige whiskey, geur van kampvuur en leer wat net met ledervet is gepoetst. Vind hem erg lekker.
Cijfer:
9.0